Film in Figi

Woensdagmiddag 10 mei voor het eerst in 5-6 jaar weer een regioactiviteit. Ongeveer 200 deelnemers en vrijwilligers namen plaats in de bioscoopstoelen van Figi in Zeist.

Bij binnenkomst werden de rollators keurig opgesteld in het magazijn voorzien van een label zodat iedere bezitter na afloop met zijn/haar eigen rollator naar huis kon. Bij de ingang was er voor iedereen een flesje water en een lekkere reep.

De ‘voorfilm’ was een diapresentatie met beelden van activiteiten van de deelnemende afdelingen. Na een woord van welkom van penningmeester en organisator Eef kon de film beginnen. Welke film dan? Nou ‘de Beentjes van Sint Hildegard’ met in de hoofdrol Herman Finkers. Deze film uit 2020 met veel hilarische momenten had goede recensies en dat was niet voor niks. In het Twents(?)-dialect, waardoor ondertiteling nodig was, speelde het verhaal rond de overleden vader van het gezin zich af. Verder verklappen we niks. Nog niet gezien? Alsnog doen!

Na ruim anderhalf uur kon iedereen weer huiswaarts. Bij de uitgang van de zaal de bekende glimlach op de gezichten ten teken dat men een leuke middag had gehad.

Met dank aan de vrijwilligers van de Zonnebloem en niet te vergeten de mensen van Figi die heel behulpzaam waren bij het betreden en verlaten van de zaal en de rollatoropslag. En niet te vergeten de Caritas van de Paus Johannes XXIII voor hun financiƫle bijdrage.

Eef